Croatian English French German Italian Spanish Turkish

 drustvo mogucnosti

Koalicija Organizacija osoba s invaliditetom (OOSI) „Zajedno smo jači“ u Hercegovačko-neretvanskom kantonu potpisala je jučer 11. jula 2017. godine u Mostaru Memorandum o podršci i sporazumijevanju  sa sedam organizacija koje su izrazile spremnost da podrže nastavak kampanje „Ponosni na sebe“.

 

drustvo mogucnosti2

Nastavak kampanje „Ponosni na sebe“ trenutno se  provodi na pod sloganom „Društvo jednakih mogućnosti“ i ima za cilj osigurati osobama s invaliditetom (OSI) jednake mogućnosti i šanse za aktivno učešće u društvu uz obezbjeđivanje adekvatnih ortopedskih pomagala, zatim ostvarivanju prava za OSI iz UN Konvencije i drugo.

Potpisnice Memoranduma sa Koalicijom OOSI „Zajedno smo jači“ HNK, a koje djeluju na području našeg kantona su:

- Udruženje Forma F,

- Agencija Web studio,

- Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar,

- Centar za osnaživanje i rehabilitaciju osoba s invaliditetom Prozor - Rama,

- Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama „Los Rosales“ Mostar,

- Centar za psihološku podršku „Sensus“ Mostar.

drustvo mogucnosti1

Potpisivanje Memoranduma o podršci i sporazumijevanju  dio je aktivnosti Koalicije kroz kampanju „Društvo jednakih mogućnosti“ za 2017. godinu.

Ovo je još jedna prilika upoznavanja šire javnosti, građana i drugih NVO-a o potrebi sistemskog građenja društva bez diskriminacije, korištenja UN Konvencije o pravima osoba s invaliditetom i stvaranje jednakih mogućnosti za osobe s invaliditetom.

Potpisnice memoranduma će kroz svoj rad i djelovanje promovisati kampanju „Društvo jednakih mogućnosti“, te će se zalagati za jednake mogućnosti osoba s invaliditetom u HNK. 

NAŠI PARTNERI

Galerija